Ετοιμάζεστε για το γάμο ή τη βάφτισή σας και προβληματίζεστε για το ποιους θέλετε να καλέσετε και ποιους θα προτιμούσατε να αποφύγετε;

Μη στεναχωριέστε και μην αγχώνεστε! Η λίστα των καλεσμένων είναι ένα από τα πιο βασικά θέματα, που μπορεί να καταλήξει ως και πρόβλημα για τους περισσότερους! Κάθε πρόβλημα, όμως, έχει τη λύση του και για αυτό είμαστε εδώ, για να σας βοηθήσουμε να το λύσετε όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα»!

Αρχικά, ας κατηγοριοποιήσουμε τους… «ανεπιθύμητους»!

1. Αυτοί που δεν γνωρίζετε καν! Το γνωστό «αγκάθι» σε κάθε γάμο. Κυρίως αποτελείται από μακρινούς έως και αγνώστους συγγενείς, τους οποίουςδεν έχετε καμία διάθεση να καλέσετε. Έχουν όμως οι γονείς σας!

Λύση: Συζητήστε το με τους δικούς σας. Εξετάστε, αρχικά, αν σας έχουν καλέσει αυτοί σε ανάλογη περίπτωση και πρέπει να ανταποδώσετε την υποχρέωση. Αν όχι, τα πράγματα είναι πιο απλά. Υπολογίστε το budget του γάμου ή της βάφτισης, που διαθέτετε, και αν έχετε ήδη ξεφύγει από το αρχικό πλάνο στο θέμα των οικονομικών, παραθέστε αυτό ως επιχείρημα. Άλλωστε, οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και κανείς δε θα σας κακοχαρακτηρίσει, αν θέλετε να γλιτώσετε κάποια χρήματα, όταν δεν υπάρχει λόγος.

list1

2. Αυτοί με τους οποίους έχετε τσακωθεί/παρεξηγηθεί στο παρελθόν. Αυτό είναι καθαρά δικό σας θέμα και εσείς θα αποφασίσετε πώς θα το διαχειριστείτε και αν τους θέλετε κοντά σας σε μία τέτοια στιγμή. Ο γάμος ή η βάφτιση είναι μία καλή ευκαιρία για να έρθετε ξανά κοντά, αν φυσικά το θέλετε. Εδώ δεν έχουμε λύση, αλλά συμβουλή:

Εάν αποφασίσετε να τους καλέσετε, φροντίστε να κάνετε μία πρώτη κίνηση συμφιλίωσης, πριν αποστείλετε το προσκλητήριο. Και θυμηθείτε. Πρόκειται για τη δική σας χαρά, οπότε φροντίστε να μη χαλάσετε τη διάθεσή σας!

3. Οι επίφοβοι να προκαλέσουν προβλήματα! Αυτοί τώρα είναι μία μεγάλη γκάμα. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι πρώην σας, οι πρώην των καλεσμένων σας, αλλά ακόμη και οι λεγόμενοι «ανώριμοι» φίλοι σας, που φοβάστε πως δε θα έχουν τη συμπεριφορά, που θα θέλατε σε μία τέτοια περίπτωση.

Λύση: Εδώ θα σας παραπέμψουμε και πάλι στην παραπάνω κατηγορία. Βάλτε τα κάτω με τον αγαπημένο/η σας και αποφασίστε, εάν τελικά τους θέλετε στο γάμο ή τη βάφτισή σας. Πόσο φίλοι σας είναι και πόσο θα παρεξηγηθούν, εάν δεν καλεστούν; Συμβουλή: Εάν καταλήξετε ότι τους θέλετε κοντά σας, φροντίστε να πάτε για ένα καφέ πριν τους καλέσετε και να τους ζητήσετε τι θέλετε από αυτούς και, κυρίως, πώς θα θέλατε να συμπεριφερθούν. Εάν πάλι αποφασίσετε πως θα προτιμούσατε να τους αποφύγετε και δε θέλετε να τους πείτε τον ειλικρινή λόγο της απόφασής σας, επικαλεστείτε και πάλι το επιχείρημα των δύσκολων καιρών και του κλειστού κύκλου. Κοινώς; Ρίξτε το στην κρίση και γλιτώστε έναν ακόμη μπελά από το κεφάλι σας!

guestlist2

Καλή επιτυχία!

 

SHARE
COMMENTS