Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φιλανθρωπικό bazaar, που διοργάνωσε η Soo Events κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Μία συλλογική προσπάθεια, που ξεκίνησε από την εταιρία μας σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Αγάπη και την οποία αγκαλιάσατε εσείς με την προσέλευσή σας και, φυσικά, με την συνεισφορά σας σε αυτό το σημαντικό έργο.

Η Soo Events με γούρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, η Χριστίνα Μαλλέ με τα αγαπημένα μας μαξιλάρια και όχι μόνο, η Άννα Διαμαντίδου με τα χειροποίητα κοσμήματά της, η Σταυρούλα Χατζηαλεξάνδρου με τα ιδιαίτερα και εντυπωσιακά κολιέ της και η Τατιάνα με τις ξεχωριστές δημιουργίες της από decoupage, προσέφεραν τα προϊόντα τους για το bazaar, με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις να βοηθήσουν ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης μας.

Έπειτα από επικοινωνία και συνεννόηση με την Αγάπη, επιλέξαμε τα έσοδα να διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η ΜΕΛΙΣΣΑ».     1

Η επίσκεψή μας στη Μέλισσα και η συνάντησή μας με την υπεύθυνη, Βασιλεία Μαύρου, μας γέμισε συγκίνηση, πληρότητα και ικανοποίηση, που μπορέσαμε να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι στο τόσο σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί, καθώς και μεγαλύτερη όρεξη για ανάλογες δράσεις στο μέλλον!

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και τη συνδρομή σας!

4

Λίγα λόγια για τη Μέλισσα:

Το Σωματείο  Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που ιδρύθηκε με Βασιλικό Διάταγμα το 1921, σχεδόν έναν αιώνα πριν. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1922 ως Στέγη περίθαλψης και φροντίδας ορφανών και άπορων κοριτσιών. Το 1973, ένα νέο Βασιλικό Διάταγμα υποχρέωσε το Σωματείο να ιδρύσει το Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» με τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Το Σωματείο διοικείται από δωδεκαμελές Δ.Σ. το οποίο εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών. Το Ίδρυμα επίσης διοικείται από δωδεκαμελές Δ.Σ., οκτώ από τα μέλη του οποίου, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου, προέρχονται από το Δ.Σ. του Σωματείου, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη διορίζονται από την εποπτεύουσα αρχή.

Στην πορεία, για λόγους ευελιξίας και μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν, τα δύο Δ.Σ. αποφάσισαν, το μεν Σωματείο να επικεντρωθεί στην διαχείριση των οικονομικών της Μέλισσας και στην εξεύρεση πόρων για τη συντήρηση του Ιδρύματος, το δε Ίδρυμα να επικεντρωθεί στην οργάνωση και λειτουργία της Στέγης.

Σκοπός ίδρυσης του Σωματείου και του Ιδρύματος είναι η προστασία και η φροντίδα παιδιών που για διάφορους λόγους πρέπει να απομακρυνθούν από τη βιολογική τους οικογένεια.

Γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης από ΟΤΕ μόνο: 901 11 160 160

Στοιχεία επικοινωνίας με το Ίδρυμα:

Χαρ. Τρικούπη 2, 55236, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη

Γραμματεία: 2310-341965

Τηλ. Κοινωνικής Υπηρεσίας: 2310-342788, Φαξ: 2310-343872

Ε-mail: stegimelissa@gmail.com

Στοιχεία επικοινωνίας με το Σωματείο:

Βασ. Όλγας 36, 54641, Θεσσαλονίκη

Τηλ./Φαξ: 2310-830582

Ε-mail: idrimel@otenet.gr

2

SHARE
COMMENTS